Η διοργάνωση

Ο αγώνας ''Ιωάννης Καποδίστριας'' ξεκίνησε το 2012  από τον ΟΑΚ Αίγινας (σύλλογο στίβου) και τον ΣΔΥ Αίγινας (δρομείς υγείας) , σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας .   Ο αγώνας  ήταν παιδικός  και είχε  μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία .

Το 2013  ο αγώνας πήρε την σημερινή του μορφή , με συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών και από όλη την Ελλάδα .

Στον αγώνα του 2016 η Δημοτική Επιχείριση Δήμου Αίγινας (ΚΕΔΑ) μπαίνει ενεργά στην διοργάνωση  και το αθλητικό γεγονός μεγαλώνει ακόμα περισσότερο .

Το 2016 έχουμε και την απευθείας μετάδοση του αγώνα από www.aeginaportal.gr και ραδιοφωνική κάλυψη από την εκπομπή OFFSIDE η οποία έδωσε μεγάλη ώθηση και διαφήμιση , με την  Ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα να σχολιάζει τον αγώνα και να δίνει το ρυθμό.

Ο  φετινός αγώνας του 2017  έχει πιστοποιημένη διαδρομή , είναι ενταγμένος στο καλαντάρι του ΣΕΓΑΣ και υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας.

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν θα γινόταν αν οι Επαγγελματίες της Αίγινας δεν στήριζαν κάθε χρόνο τον αγώνα .

Οι εθελοντές του ''Ιωάννη Καποδίστρια '' κάθε χρόνο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό , φτάνοντας το 2016 τον αριθμό των 80 ατόμων.

 Ο ΟΑΚ Αίγινας προσπαθεί κάθε χρόνο για την ανάδειξη του αγώνα , έτσι το 2016 έκανε ένα μεγάλο βήμα αποκτώντας περίπτερο στην έκθεση του μαραθωνίου της Αθήνας με στόχο την προσέλκυση περισσότερων αθλητών .

Μεγάλη η βοήθεια σε κάθε αγώνα του Νοσοκομείου Αίγινας , του ιατρού Σωκράτη Δούκα και των Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας όπως και του ΣΔΥ Αίγινας , του Ιδρύματος Κωστάκος του ΕΠΟΣ Ανάβασης και του Σώματος Προσκόπων Αίγινας.

 Ο αγώνας έχει μεγάλη συμβολή στη διάδοση του αθλητισμού στο νησί της Αίγινας και συμμετέχουν σε αυτόν κάθε χρόνο μεγάλα ονόματα του στίβου.

 

Η βασική διαδρομή είναι  των δέκα (10) χλμ. και έχει αφετηρία και τερματισμό το Άγαλμα του Ι. Καποδίστρια επί της Λ. Δημοκρατίας, στο ύψος του ιερού ναού της Παναγίτσας. Στην ίδια διαδρομή θα γίνει επίσης αγώνας δρόμου πέντε (5,4) χλμ. για Δρομείς και Περιπατητές με ίδια εκκίνηση και τερματισμό. Διεξάγονται και παιδικοί αγώνες ,  για νήπια 200 μέτρα , για πρώτη ως τρίτη δημοτικού 1000 μέτρα και για τετάρτη ως έκτη δημοτικού  2000 μέτρα.  

Παράλληλα με τον αγώνα ΄΄Ιωάννης Καποδίστριας΄΄ τελείτε και το πρωτάθλημα ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΎ και στις δύο αποστάσεις , όπως επίσης και πρωτάθλημα ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ και ΛΥΚΕΙΩΝ στην απόσταση των 5.400 μέτρων.

Ο αγώνας πλέον είναι θεσμός  και κάθε χρόνο τον Γενάρη μήνα φέρνει ζωντάνια και πλήθος αθλητών στο νησί.


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο