Αγώνα Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας - Νέα και ειδήσεις!

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ 9ου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 9ου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

«ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

ΑΙΓΙΝΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=e988bb55eced826e4e12f2d85c98f49c&l=GR

(Όσοι στην δήλωση συμμετοχής του ''Ιωάννη Καποδίστρια '' πατήσουν και το κουτάκι της συμμετοχής για τους αγώνες ''Αγία Μαρίνα Races'' 19-20 Σεπτεμβρίου 2020  θα μπορούν με 5.00 ευρώ να αγωνιστούν σε όσα δρομικά αγωνίσματα θέλουν και με 10.00 ευρώ σε οποιοδήποτε αγώνα θέλουν κολυμβητικό και δρομικό)

Ο Ο.Α.Κ Αίγινας (Σύλλογος Στίβου) διοργανώνει τον 9ο αγώνα δρόμου με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»   με την υποστήριξη του Δ.Α.Ο.Α.(Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Αίγινας) και της Κ.Ε.Δ.Α. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας) σε συνεργασία με τον ΣΔΥ Αίγινας, την Επαγγελματική Ένωση Αίγινας , το Εργομετρικό Κέντρο my athlete (www.myathlete.gr), την Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, το νοσοκομείο ‘’Άγιος Διονύσιος , το Νεφρολογικό Κέντρο Αίγινας ,τον  κύριο Σωκράτη Δούκα (Υπεύθυνος ιατρικής ομάδας του αγώνα)  Φυσικοθεραπευτές ( Οικονόμου Στέλιος - Στεφανίδης θανάσης - Στενάκης Παναγιώτης) και το Τμήμα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας, πρώτος κυβερνήτης της νεότερης Ελλάδας, είναι η σημαντικότερη προσωπικότητα της νεότερης ιστορίας του Έθνους μας. Η Αίγινα στην οποία αφίχθη και ορκίστηκε με την ανάληψη των καθηκόντων του, την οποία και όρισε πρώτη Πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας, οφείλει να τιμά την μνήμη και την προσφορά του. Στα πλαίσια του εορτασμού του νησιού μας για τον Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια, διοργανώνουμε αγώνα δρόμου που θα λάβει χώρα στο κέντρο της Αίγινας.

Η βασική διαδρομή των δέκα (10.000) μέτρων για δρομείς θα έχει αφετηρία και τερματισμό το Άγαλμα του Ι. Καποδίστρια επί της Λ. Δημοκρατίας, στο ύψος του Ιερού Ναού της Παναγίτσας. Στην ίδια διαδρομή θα γίνει επίσης αγώνας δρόμου πέντε (5.000) μέτρων για δρομείς και περιπατητές .

Στον αγώνα των 5000 και  10000 μέτρων θα υπάρχουν και ηλικιακές κατηγορίες (ως 35χρ , 36-55 , 56 – και πάνω)

 

Επίσης θα διεξαχθούν και άλλα Αθλητικά Δρώμενα.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

1)  Αγώνας δρόμου 200μ για παιδιά Νηπίου

     Ώρα έναρξης: 11.00 

2)  Αγώνας δρόμου 800μ για μαθητές της 1ης, 2ας και 3ης τάξης Δημοτικού

     Ώρα έναρξης: 11.15

 3)  Αγώνας δρόμου 1.500μ για μαθητές της 4ης, 5ης και 6ης τάξης Δημοτικού

     Ώρα έναρξης: 11.30

 4)  Αγώνας δρόμου 5.000μ  (ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΑΡΗΣ) για δρομείς και περιπατητές

     Ώρα έναρξης: 12.35

 5)Αγώνας δρόμου 10.000μ για δρομείς

     Ώρα έναρξης: 12.45

 

 ΕΠΑΘΛΑ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Α.  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 10.000 μέτρων

Κύπελλο και μετάλλιο για τον 1ο νικητή και την 1η νικήτρια των αγώνων

Μετάλλιο για τον 2ο και 3ο νικητή και νικήτρια των αγώνων

 

Β.  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 5.000 μέτρων (ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΑΡΗΣ)

Κύπελλο και μετάλλιο για τον 1ο νικητή και την 1η νικήτρια των αγώνων

Μετάλλιο για τον 2ο και τον 3ο νικητή και νικήτρια των αγώνων

 

Γ.   ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Μετάλλια για τους τρεις πρώτους νικητές των αγώνων

 

Δ.  ΚΥΠΕΛΟ στην πολυπληθέστερη ομάδες των αγώνων (μετράνε όσοι τερμάτισαν τον αγώνα)

 

Ε.  ΚΥΠΕΛΟ στον γηραιότερο αγωνιζόμενο

 

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια συμμετοχής.

Θα βραβευτούν οι νικητές των αγώνων οι οποίοι θα πάρουν και τη βράβευση της ηλικιακής τους κατηγορίας (δεν θα εξαιρούνται από αυτήν .

 

ΩΡΕΣ ΑΠΟΝΟΜΩΝ

12.00  Μαθητές Δημοτικών Σχολείων

14.00 Νικητές 10.000μ  , 5.000μ

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

  1. Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στην διαδρομή των 10.000μ, θα πρέπει να έχουν ηλικία 18 ετών και άνω.
  2. Στον αγώνα των 5.000μ εκτός από Άνδρες / Γυναίκες Δρομείς και Περιπατητές μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά Γυμνασίου / Λυκείου, που θα συμμετάσχουν και θα αγωνιστούν με την ευθύνη των Γονέων / Κηδεμόνων τους. Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.
  3. Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα οκτώ (8,00) ευρώ (ηλεκτρονική χρονομέτρηση - μετάλλιο - μπανάνα - τοστ - νερό ) και στα δεκαπέντε (15,00) ευρώ (ηλεκτρονική χρονομέτρηση - μετάλλιο - μπανάνα - τοστ - νερό- μπλουζάκι τεχνικό )

   Για τους παιδικούς αγώνες το κόστος είναι  3.00 ευρώ για όσα παιδιά θέλουν να χρονομετρηθούν και να μπουν στην κατάταξη του αγώνα (αποτελέσματα) . Όσα παιδιά θέλουν απλά και μόνο να τρέξουν δεν δηλώνονται στην φόρμα αυτή , δεν παίρνουν νούμερο ούτε χρονομετρούνται , αλλά στον τερματισμό θα πάρουν κανονικά το μετάλλιο συμμετοχής.

Μπορείτε να πληρώσετε το κόστος της συμμετοχής σας  στον λογαριασμό ALPHA BANK (ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ ΚΟΥΡΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ /Ο.Α.Κ.Α.) GR5201401610161002002006411 (Παρακαλώ να στείλετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  το αποδεικτικό της πληρωμής με το όνομα ή ονόματα αυτών που θα αγωνιστούν εντός τριών ημερών). Σημείωση:Επιπρόσθετες χρεώσεις & έξοδα τραπέζης ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ. Για τους κατοίκους της Αίγινας η πληρωμή μπορεί να γίνει στο στάδιο  τις ώρες προπονήσεων του ΟΑΚ Αίγινας.  

 ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο Αγώνας εποπτεύεται από την ΕΛ.ΑΣ, το ΛΙΜΕΝΙΚΟ, την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ και από εθελοντές. Επικεφαλής της Ιατρικής Φροντίδας του αγώνα τίθεται ο Ιατρός κ. Σωκράτης Δούκας (Χειρούργος - Επειγοντολόγος). Το Νοσοκομείο Αίγινας ‘’Άγιος Διονύσιος’’  και το  Νεφρολογικό κέντρο  Αίγινας θα παρέχουν  τα ασθενοφόρα τους για τον  αγώνα. Θα υπάρχει και ομάδα διασωστών.

 

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Σταθμοί τροφοδοσίας νερού θα υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής των 10.000μ και των 5.000μ.(ένας στα 5.000μ και δύο στα 10.000μ

 

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΓΩΝΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Το www.aeginaportal.gr θα μεταδίδει απευθείας με εικόνα και ήχο, καθώς και ραδιοφωνικά την εκκίνηση και τον τερματισμό των αθλητών, όπως και την ροή των αποτελεσμάτων κατευθείαν από τον χρονομέτρη.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ –ΑΓΩΝΑ

Τον αγώνα θα παρουσιάσει ο Ρωπαίτης Σταύρος 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο www.aeginarun.gr και στo www.kapodistrias.gr 

Μετά από την εγγραφή θα πρέπει να αποσταλεί ο αριθμός απόδειξης κατάθεσης για το κόστος συμμετοχής (με το ονοματεπώνυμο του αγωνιζόμενου) , με ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι εγγραφές θα κλείσουν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στις 12:00 τη νύχτα .

Ομαδικές δηλώσεις συμμετοχών από σχολεία – συλλόγους γίνονται δεκτές.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Βασίλης Ζαμπέλης: 6979 449303

Τζίμα Βασιλική :6974442165

 

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα έχει εξασφαλίσει ειδική έκπτωση για μετάβαση και επιστροφή για την Κυριακή 26/1/2020 για τους αθλητές και για έναν συνοδό (δεν υπάρχει έκπτωση για αυτοκίνητα). Η έκπτωση θα ισχύει για όσους έχουν οριστικοποιήσει τη συμμετοχή τους μέχρι και την  Δευτέρα  20 Ιανουαρίου 2020 

ΔΙΑΜΟΝΗ

Προτεινόμενα ξενοδοχεία μπορούν να επιλεγούν μέσα από το site: www.aeginarooms.com  και http://www.aegina.com.gr/

Ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ και η διαδρομή των 10.000μ  και των 5000μ είναι πιστοποιημένη. 

Επικοινωνία:

Η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας είναι στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία που μπορεί να χρειαστείτε.

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά: Βασίλης Ζαμπέλης: 6979449303 Τζήμα Βασιλική : 6974442165 ή στείλτε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:info@aeginarun.gr